Ons verhaal

Ons verhaal begint bij een bouwproject voor mijn woning, met Kitty als architect en bouwbegeleider. Naast haar ruimtelijke ontwerpen en perfecte bouwbegeleiding heeft Kitty een oog voor details. Dit was precies waar ik (Anne) als eindgebruiker naar zocht. Alles tot in de finesse op elkaar afgestemd. Na de eerste opdracht volgden nog een aantal gezamenlijke projecten en bleken de op elkaar afgestemde details niet alleen voor ons waardevol, maar een duurzame investering.

Gedurende deze volgende bouwprojecten werd de samenwerking hechter.  Beide  – zowel ik als eindgebruiker en Kitty als de architect – constateerde een groot gemis in het gangbare schakelmateriaal. Bijzonder schakelmateriaal dat aansluit bij de stijl van je interieur is schaars of is het net niet en meestal niet de juiste kleur en/of materiaal. Zo zijn we op het idee gekomen om het zelf te gaan ontwerpen en ontwikkelen.  Wetende dat de juiste schakelaars en stopcontacten je interieur naar een hoger esthetisch niveau brengen en een integraal onderdeel van je (ver)bouw horen te zijn.

Het was ingewikkeld om de juiste partij te vinden die de afbouwdelen voor ons kon produceren. Vooral het doorvoeren van kleine wijzigingen was moeizaam en kostbaar. Uiteindelijk hebben we onze eigen CNC machine gekocht en konden we de ontwerpen optimaliseren, maar werden we tevens producent. Dit laatste heeft ons veel inzichten gegeven, maar was niet onze passie. Na vele omwegen hebben we een fijne nieuwe partner gevonden in Databouw, die de productie van ons heeft overgenomen en daarnaast met ons meedenkt over de ontwikkeling van onze producten.

Kitty van Riet

Als mensen informeren naar mijn professie, dan zeg ik altijd ‘ik werk in de bouw’. Ik vind architect een groot woord, dan denk ik aan Berlage of Le Corbusier. Maar ik vind het heerlijk om te ontwerpen, dat staat voor mij gelijk aan mediteren. ‘Het maken van een goed ontwerp’ vormt echter maar een klein deel van mijn beroep. De meeste tijd besteed ik aan de realisatie en uitvoering van mijn ontwerpen. Ik denk dat ik daarin echt het verschil heb gemaakt. Een ontwerp tot uitvoering brengen is een vak apart.

Ik hou enorm van mijn vak, zie altijd overal oplossingen of  juist een gemis. Zo is ook het idee voor BLT schakelmateriaal ontstaan. Het was er simpelweg gewoon niet. Zo iets eenvoudigs als een schakelaar, meestal op ooghoogte, mag toch gewoon functioneel, duurzaam én mooi zijn!

ons verhaal Anne

Anne Ruigrok

Registeraccountant met liefde voor design. Mijn pad leidde van consultancy via multinationals naar een eigen consultancy- en financieel adviesbureau. Die zakelijke achtergrond helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bijvoorbeeld om de productie van onze afbouwdelen en knopjes uit te besteden bij onze partner Databouw uit Purmerend. Zodat Bright Little Things naar hartenlust kan blijven ontwikkelen, produceren én op tijd leveren.

Mijn droom: “Heel Nederland voorzien van mooie schakelaars, dimmers en wandcontactdozen. Maar ook onze vleugels uitslaan naar andere producten die mooier en beter kunnen. Stylish oplaadstations voor telefoons of tandenborstels? Waarom niet!”