Ons verhaal

Ik  – Anne  –  heb Kitty leren kennen tijdens een bouwproject voor mij en mijn man. Naast haar ruimtelijke ontwerpen en perfecte bouwbegeleiding heeft Kitty een oog voor details. Dit was precies waar ik als eind-gebruiker naar zocht. Alles tot in de finesse op elkaar afgestemd. Na de eerste opdracht volgden nog een aantal gezamenlijke projecten en bleken de op elkaar afgestemde details niet alleen voor ons waardevol, maar een duurzame investering.

Gedurende deze volgende bouwprojecten werd de samenwerking hechter.  Beide  – zowel ik als eindgebruiker en Kitty als de architect – constateerde een groot gemis in het gangbare schakel-materiaal. Bijzonder schakel-materiaal dat aansluit bij de stijl van je interieur is schaars of is het nèt niet en  meestal niet in de juiste kleur en/of materiaal. Zo zijn we op het idee gekomen om het zelf te gaan ontwerpen en ontwikkelen.  Wetende dat de juiste schakelaars en stopcontacten je interieur naar een hoger esthetisch niveau brengen en een integraal onderdeel van je (ver)bouw horen te zijn.

Het was ingewikkeld om de juiste partij te vinden die de afdekplaten voor ons kon produceren. Vooral het doorvoeren van kleine wijzigingen was moeizaam en kostbaar. Uiteindelijk hebben we onze eigen CNC machine gekocht. Nu konden we de ontwerpen optimaliseren, maar werden we tevens producent. Dit laatste heeft ons veel inzichten gegeven, maar was niet onze passie. Na vele omwegen hebben we een fijne nieuwe partner gevonden in Databouw, die de productie van ons heeft overgenomen en daarnaast met ons meedenkt over de ontwikkeling van onze producten.

architect met passie voor details

Kitty van Riet

Architect met passie voor details. Die niets aan het toeval overlaat. Was verantwoordelijk voor restauratie en hoog niveau renovatie van vele panden op toplocaties. En ontdekte daarbij een gebrek aan bijzonder schakelmateriaal. Haar visie: “Schakelaars” zijn altijd in het zicht. En mogen dus behalve functioneel óók mooi zijn. In een tijd met zo veel aandacht voor detail, kleur en design, komt ook de schakelaar in een nieuw licht te staan. Stem hem af op de kleur van de wand. Of laat hem matchen met ‘metalen’ details in de ruimte, zoals een kraan, lichtarmatuur of deurkruk. Het kan allemaal. De schakelaar als verbinder in je interieur.

liefde voor details

Anne Ruigrok

Registeraccountant met liefde voor design. Haar pad leidde van topconsultancy’s via multinationals naar een eigen consultancy- en financieel adviesbureau. Die zakelijke achtergrond helpt bij het nemen van belangrijke beslissingen. Bijvoorbeeld om de productie van het schakelmateriaal uit te besteden bij onze partner Databouw uit Purmerend. Zodat Bright Little Things naar hartenlust kan blijven ontwikkelen, produceren én op tijd leveren. Annes droom: “Heel Nederland voorzien van mooie schakelaars, dimmers en wandcontactdozen. Maar ook onze vleugels uitslaan naar andere producten die mooier en beter kunnen. Stylish oplaadstations voor telefoons of tandenborstels? Waarom niet!”